BAHASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Nada Vietnam - Bagean 4

Hits: 1390

… Dilanjutake kanggo bagean 3:

Nada

    Vietnam yaiku basa nada, Iki tegese beda swara kanggo tembung apa wae sing bakal ngowahi tegese tembung kasebut. Contone, yen sampeyan ngucapake “ban"Kanthi nada munggah, ateges"ngedol"Nanging yen sampeyan ucapake kanthi nada mudhun, ateges"Tabel. " Tone minangka bagéan tengah saka tembung.

    ana limang nada in Vietnam, ditambah nada non-level pertengahan. Pencet saben simbol simbol ing ngisor iki kanggo ngrungokake swara kaya nada, lan jeneng nada. Banjur pencet tombol tembung kanggo ngrungokake carane siji tembung bisa diucapake kanthi kabeh nem nada. Ing ngisor yaiku jarwan Inggris saben tembung.

Nada Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Nada Vietnam (Sumber: coviet.vn)

     Iki wektu kanggo latihan.

Nada praktek Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Nada praktek Vietnam (Sumber: viencongnghemoi.vn)

Cara ngetik Vietnam ing komputer

Ngetik Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Ngetik Vietnam ing komputer (Sumber: viencongnghemoi.vn)

    Nganggo Vietnam ing komputer, sampeyan kudu ngundhuh Anane ora aneh banjur pilih vietnamese. Sampeyan uga kudu ngetutake aturan iki:

    Sisane yaiku ngetutake aturan normal.

Conto:
Tiếng Việt = T ieengs V ieetj

 

 

… Terusake ing bagean 5…

Deleng maneh:
◊  WARNA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Pambuka - Bagean 1
◊  LANGUAGE VIETNAMESE kanggo Vietnam lan Wong Asing - Alfabet Vietnam - Bagean 2
◊  BASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Wong Asing - Konsonan Vietnam - Bagean 3
◊  BASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Wong Asing - Konsonan Vietnam - Bagean 5

BAN TU THU
02 / 2020

CATETAN:
◊ Gambar header - Sumber: Student Vietnam Exchange.
◊ Indeks, teks kandel, teks miring ing gambar krenjang lan sepia wis disetel dening Ban Tu Thu - thanhdiavietnamhoc.com

(Sing Dikunjungi 6,511 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X