WARNA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Dialog: HEBAT - Bagean 5

Hits: 782

… Diterusake kanggo bagean 4:

Dialog: NGGAT

   David yaiku siswa sing nembe mlebu kelas Vietnam, dheweke durung kenal karo wong liya ing kelas kasebut. Lanang uga minangka anggota saka kelas kasebut lan nalika ndeleng David dheweke aktif nggawe kenalan David.

Nam: Xin chào!
David: Xin chào!
Nam: Ya lah Nam. Apa ora?
Dawud: Sampeyan ora David.
Jeneng iki: Apa sampeyan kudu ngerti?
David: Apa ora .c gặp bạn.
Nam: Halo!
David: Halo!
Nam: Aku Nam. Jenengmu sopo
David: Jenengku David.
Nam: Seneng ketemu kowe.
David: Seneng ndeleng sampeyan.

Salam - Tembung anyar

Salam tembung Vietnam kanggo wong anyar - Holylandvietnamstudies.com
Salam Vietnam kanggo tembung anyar (Sumber: coviet.vn)

Salam - Grammar

Pangucapan pribadi

    Vietnam nggunakake istilah sing nuduhake hubungan kulawarga (istilah kekerabatan) nalika ngatasi saben liyanemalah nalika ngomong karo sapa wae sing ora ana hubungane). Kasunyatane, digunakake minangka pangucapan pribadi. Sistem kasebut rada rumit lan pilihan ekspresi sing bener gumantung saka akeh faktor kayata jinis, umur, status sosial, hubungan kulawarga, hubungan ing antarane pamicara lan wong sing diomongake utawa tingkat karukunan sing umum. .

    Sampeyan bisa uga angel nggawe manawa istilah sing kudu digunakake; mangkono, sampeyan butuh pengalaman sethithik supaya pas. Dhaptar ing ngisor iki bakal mbantu sampeyan luwih ngerti.

Wong pisanan

   The wong pisanan ngucapake ing basa Vietnam yaiku “iki”Ateges"I" ing basa Inggris. Yaiku siji-sijine pangucapan pribadi sing bisa digunakake ing pidato sopan. Jejere, wong pisanan bisa dadi "ta","wong"Nanging mung digunakake ing kasus informal, kayata nalika ngobrol karo kanca sing cedhak.

Wong nomer loro

    Tabel ing ngisor iki nuduhake sampeyan sawetara alamat pribadi lan panggunaan:

Salam - Wong nomer loro - Holylandvietnamstudies.com
Salam kaping pindho wong Vietnam (Source: coviet.vn)

Wong katelu

   Priksa prasaja nalika adressing wong katelu, Vietnam nambah tembung "Yaiku”Sawise kata ganti nama pribadi

Conto:
Anh ấy, ông ấy -> Dheweke.
Chị ấy, cô ấy, bà ấy -> Dheweke.
Ora * ->  Iku.
* Ora: asring nuduhake prekara, kewan nanging kadhang, "ora"Bisa nuduhake bocah cilik ing kasus informal.

Kata ganti pribadi pribadi

   Kanggo wong pisanan, tembung "wong lanang”Ditambahake sadurunge alamat pribadi.
Conto:
Tôi -> Chung iki
Ta -> wong lanang ta
Tớ -> wong lanang ớ

    Kanggo wong liya, kita nggunakake tembung "CAC”Sadurunge alamat pribadi.

Conto:
Anh -> CAC anh
Chị -> CAC ch
Bác -> CAC bac

   Nalika ngatasi pangucapan jamak kanggo wong katelu, tembung "Ho”Digunakake. Iki nuduhake sakelompok wong umume wong lanang lan wadon.

   Cara liya kanggo mbentuk kata ganti pribadi jamak kanggo wong katelu yaiku nambah tembung "Yaiku”Sawise tembung nomer loro.

Conto:
Anh -> các anh Yaiku
Chị -> các chị Yaiku
Bác -> các bác Yaiku

     Tabel ing ngisor iki bakal nuduhake sampeyan informasi umum:

Tembung ganti runtut

Salam pangucapan Vietnam ing tembung tunggal - Holylandvietnamstudies.com -
Salam pangucapan Vietnam dadi kata ganti nama tunggal (Sumber: coviet.vn)

Salam pangucapan Vietnam ing tembung tunggal - Holylandvietnamstudies.com
Salam pangucapan Vietnam dadi kata ganti nama tunggal (Sumber: coviet.vn)

Salam pangucapan Vietnam ing tembung tunggal - Holylandvietnamstudies.com
Salam pangucapan Vietnam dadi kata ganti nama tunggal (Sumber: coviet.vn)

Tembung ganti runtut

Tembung ganti rami Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Pronoun plurral Vietnam (Sourrce: viencongnghemoi.com)

 

Pronoun plurral Vietnam = - Holylandvietnamstudies.com
Pronoun plurral Vietnam (Sourrce: viencongnghemoi.com)

 

Tembung ganti rami Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Pronoun plurral Vietnam (Sumber: viencongnghemoi.com)

    Kajaba iku, ana uga ukara sing beda kanggo saben jinis sedulure. Kanggo dhaptar tembung ganti kata kasebut, deleng istilah kulawarga:

Kata ganti nama Vietnam - Holylansvietnamstudies.com
Kata ganti nama Vietnam (Sumber: coviet.vn)

… Terusake ing bagean 6…

Deleng maneh:
◊  WARNA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Pambuka - Bagean 1
◊  LANGUAGE VIETNAMESE kanggo Vietnam lan Wong Asing - Alfabet Vietnam - Bagean 2
◊  BASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Wong Asing - Konsonan Vietnam - Bagean 3
◊  BAHASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Nada Vietnam - Bagean 4
◊ BASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Wong Asing - Konsonan Vietnam - Bagean 6

BAN TU THU
02 / 2020

CATETAN:
◊ Gambar header - Sumber: Student Vietnam Exchange.
◊ Indeks, teks kandel, teks miring ing gambar krenjang lan sepia wis disetel dening Ban Tu Thu - thanhdiavietnamhoc.com

(Sing Dikunjungi 5,465 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X