BAHASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Konsonan Vietnam - Bagean 3

Hits: 109

... diterusake kanggo bagean 2:

Konsonan Vietnam

The konsonan sing dumadi ing Vietnam kapacak ing ngisor iki ing ortografi Vietnam kanthi lafal fonetik ing sisih tengen.

Konsonan Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Konsonan Vietnam (Sumber: Perangkat lunak Lac Viet)

sawetara swara konsonan ditulis nganggo siji huruf (kaya "p"), swara konsonan liyane ditulis nganggo disgrah rong huruf (kaya "ph"), lan liyane ditulis kanthi luwih saka siji huruf utawa digraph (mandeg velar ditulis kanthi maneka warna “c","k", Utawa"q").

Tabel ing ngisor iki nuduhake detail lan bisa uga luwih gampang dingerteni.

Vietnam skonsonan ingle

ana 17 konsonan tunggal kaya ing ngisor iki:

Konsonan tunggal Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Konsonan tunggal Vietnam (Sumber: IRD New Tech)

Vietnam konsonan cluster

ana 11 konsonan kluster:

Klompok konsonan Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Klompok konsonan Vietnam (Sumber: Perangkat lunak Lac Viet)

Vsamesthine konsonan akhir

ana 8 konsonan akhir:

Konsonan akhir Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Konsonan akhir Vietnam (Sumber: IRN New Tech)

Bentenane antarane rong swara - K& Kh, Ng & Ngh

Sampeyan kudu nggawe bedane antarane iki loro swara:

K vs. Kh

"K"&"kh”Loro saka simbol konsonan ing basa Vietnam. "K”Diproduksi fortis lan ora dikepengini. Iku padha karo "c"Ing kucing. ing Basa Vietnam iku padha karo "c"Lan"q”. Mbok menawa salah sawijining tembung sing paling umum diwiwiti karo "k"Yaiku"ala”Ateges"es krim"Lan"kẹo”Ateges"Candy". "Kh”Diprodhuksi Sporsor dorsorelar sing ora bisa dicopot. Sing paling umum 'kh"tembung iku"Không”Ateges"ora"Utawa"ora”Sanadyan ana kurang tegese umum minangka uga. "Khỏe”Ateges"kuwat"Lan"sehat”Liya tembung liyane. Kanggo nyelehake "khỏe không"Sawise referensi pribadi yaiku takon babagan kesehatan liyane - secara harfiah:"sampeyan uga ora?" ing "bỏn khỏe không?"Uga ing mangsa iki, panganan french umume dikenal"khoai kula chiên" maksude "kentang goreng".

Bentenane antara K lan Kh - Holylandvietnamstudies.com
Bentenane antarane K lan Kh (Sumber: Perangkat Lunak Kompeni Lac

Ng lan Ngh

Swara sing ng lan ngh nggawe ing Vietnam iku adoh banget swara atos kanggo Westerners nggawe. Ng lan ngh mung nggawe swara pungkasan ing "king"Utawa"mlaku"anggere sampeyan ora nggawe hard /g/ swara ing pungkasan). Masalah muncul nalika ng or ngh teka wiwitan tembung, minangka jeneng kulawarga umum Nguyễn jelas nduduhake. Mangkene, speaker kudu ngasingake /ŋ/ swara, sing malah akeh kamus Kulon sing ora ngerti pituduh pandhuane. (Wong-wong sing cenderung makili minangka /ng/.) Piwulang iki bakal mbantu sampeyan paling ora ngucapake /ŋ/ cukup apik kanggo pamireng pribumi.

Siji prekara sing kudu sampeyan lakoni yaiku gabungan saka konsonan ndhuwur kasebut Ng/ ngh kanthi aksara swara. Deleng ing ngisor iki kanthi rinci:

Bentenane Ng lan Ngh (Sumber: coviet.vn)

Nggih mung bisa gabung karo vokal sing diwiwiti i, e, ê.

Ng bisa gabung karo vokal diwiwiti a, o, ơ, ô, u, ư.

Kejabi, Vietnam wis sepasang swara liyane (g/ gh) sing kabeh diucapake /g/, kanggo konsonan kasebut, uga ana aturan sing nggabungake karo vokal.

Bentenane Ng lan Ngh - Holylandvietnamstudies.com

- gh mung bisa gabung karo vokal diwiwiti e, ê, i.
- g bisa mlebu kanthi vokal diwiwiti a, o, ơ, ô, u, ư.
* g uga bisa melu i nanging ing kasus iki bakal ngucapake tembung minangka /j/, eg cài gì.

… Terus ing bagean 4…

Deleng maneh:
WARNA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Pambuka - Bagean 1
WARNA VIETNAMESE kanggo Vietnam lan Asing - Alphabet Vietnam - Bagean 2
WARNA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Nada Vietnam - Bagean 4
BAHASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Dialog Vietnam: Salam - Bagean 5

BAN TU THU
02 / 2020

CATETAN:
Image Gambar header - Sumber: Bursa Vietnam Siswa.
◊ Indeks, teks kandel, teks miring ing bracket lan sepia gambar wis disetel dening Ban Tu Thu - thanhdiavietnamhoc.com

(Sing Dikunjungi 228 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X