Mutiara ing Timur Wétan - FOOTSTEPS FOSSILIS (Part 2)

Hits: 119

TRUC NGUYEN PHAN SON
TUYET PHAN MY

… Terus Bagean 1:

Kita bakal menehi informasi luwih lengkap sawise riset kaya ing ngisor iki:

"HITCH-HIKE PASSENGER "- ING TIGA - BAGG OGRE

Antarane wong Southward, ana ing "the Ogre telung bag"Kulawarga. - Ing "Ogre telung-Bagged, karo sangang kuping, mripat lwclve ”. Sapa wong iki Apa dheweke khayangan utawa setan? Utawa dheweke dadi "manungsa jagad kanthi mripat bumi". Dheweke Pak. Pham Dang Hung - bapak saka ratu - ibu Tu Du, (garwane raja Thieu Tri) - ratu ibu. Ing ngendi wae, dheweke mesthi nggawa "sawetara tas", ngemot macem-macem wiji supaya nyebarake marang wong miskin supaya bisa urip kanthi stabil. Telung tas kasebut yaiku telung "ware-house ware-house", sing diduweni saka ide kanggo nggawe "bisnis komunal" ing desa lan komune supaya bisa mlarat, yen tandurane wis dirusak; nanging, raja nuduhake yen dheweke ora nyetujoni. Kanthi tampilan dhuwur lan gedhe saka wong sing duwe lengen, dikira katon aneh kaya ukiran kayu. "Telung Ogre sing dibungkus"Ora mung kondhang ing Mekong Delta, (P.10) dheweke uga kondhang bali menyang dataran lor.

Pita musik klasik South
Gambar 10: Pita musik klasik South

"Telung tas" dheweke ora ana arti minangka tas sing ngemot wiji gambar, nanging uga tegese tas kanggo nyekel bocah. Manungsa legenda iki wis dadi bandha karya sastra folklor sing diwenehake Henry Oger's4 pakaryan - peneliti Prancis Oriental sing manggon ing Hanoi sajrone taun 1908-1909. Gambar wong luar biasa iki ditampilake ing kayu-kayuan kayu kanthi telung skrip demotik: "ONG BA BI".

Ogre sing tas telu
Gambar 11: ogre telung tas

Pakaryan Oger dituduhake ing pakaryan kanthi irah-irahan "Gambar saka Vietnam ing wiwitan abad 20th"5. Utamane, tema iki wis dadi tesis Ph.D "Sejarah Budaya"6. Karya "Teknik Bangsa An Nam" kalebu Ukiran kayu 4.577 Sikil sketsa sing kacathet nganggo skrip Cina-Demotik dening Henry Oger, sawijining panaliti Prancis Oriental ing pungkasan abad 19th. Iki dikenal minangka Cara Monografis. Kabeh ngarahake kanggo mbangun file babagan materi lan urip spiritual lan jiwa wong Vietnam.

CATETAN:

4. Henri Oger - Technique du Peuple Annamite (Kỹ thuật của người An Nam) - Henri Oger- Techniques du peuple Anamite.

5. Nguyen Manh Hung- Sketches 20 awalth abad.

6. Masyarakat Nguyen Manh Hung - Masyarakat Viet Nam pungkasan abad 19 lan wiwitan abad 20 - Tesis Ph.D Sejarah Budaya - dituduhake ing Fakultas Sejarah - Universitas Komprehensif Hanoi - Saiki dikenal minangka Universitas Ilmu Sosial.

JUWANG JAWA:

Mutiara ing Timur Wétan - FOOTSTEPS FOSSILIS (Part 1)

CATETAN TAMBAHAN:

Letters serat, miring, lan warna diwenehi warna Ban Tu Thu.

◊ Gambar 1, 2 - Sumber: Saigon - Mutiara Timur Jauh - HUNG NGUYEN MANH, Dokter Profesor Bersekutu - TRUC NGUYEN PHAN SON.

Image Gambar gambar - Sumber: AF Decoly - Alexandre Francis Decoly -

Decoly nglumpukake karton poster lan nerbitake gambar - kanthi warna ireng lan putih - ing Saigon saka 1905 nganti 1924, nanging dudu juru foto nanging mung pengusaha. Foto kartonis Mr. Decoly nganggo postingan pagoda cilik ing pojok yaiku perusahaan Pak Decoly, banjur simbol menara candhi dadi merek dagang "Edisi La Pagode Saigon". Miturut Buku Indeksina 1910 Indochina Year, Decoly manggon ing 36 Legrand de la Liraye, "Decoly, employé de commerce" (saiki Dien Bien Phu werna) - Sumber: hiepblog.wordpress.com - Nguyen Duc Hiep, Ilmuwan Atmosfer, Kantor Lingkungan & Warisan, NSW, Australia.

BAN TU THU
10 / 2019

(Sing Dikunjungi 70 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X