PENGENALAN - HUNG NGUYEN MANH, Profesor Madya, Doktor Phylosophy ing Sejarah

Hits: 204

Uga Prof. Hung Nguyen Manh PhD.

Gambar: Profesor Madya Hung, Nguyen Manh PhD.

Profesor Madya - Dokter Phylosophy ing Sejarah Nguyen Manh Hung iku wong sing wis pisanan nyumbang kanggo founding saka Sistem Sekolah Swasta ing Vietnam wiwit saiki 1986 ing Fakultas Filogis Universitas Ho Chi Minh (sing saiki ana Universitas Ilmu Sosial lan Kamanungsan). Iki minangka karya sing cukup anyar ing kahanan Vietnam nalika semana. Nanging, matur nuwun karo sifat baku sing asor, prasaja, sopan santun, lan terus ngerti babagan ngrungokake akal, nalika uga ngerti cara tumindak kanthi bener, dheweke wis sukses ngatasi kesulitan sing akeh sadurunge, uga ing saiki saiki supaya bisa terus menehi kontribane nggantheng sing ora mung lapangan pendhidhikan, nanging uga ing lapangan liyane kayata sejarah, literatur, linguistik, pendhidhikan, seni beladiri, seni et.c…

Profesor Madya Hung, Nguyen Manh PhD. wis akeh karya riset lan tulisan sing diterbitake ing Kutha Ho Chi Minh. Dheweke utamane ngenalake Koleksi gambar kuno Vietnam ing dina kepungkur, lan Hanoi lan Saigon ing jaman biyen diklumpukake saka koleksi kertu pos kuno, tanggal wiwit jaman Prancis teka ing kene, sing wis diklumpukake wiwit dheweke isih enom ing Saigon. Dheweke uga kanca lan kolaborator majalah Vietnam kepungkur lan saiki karo dheweke wis dadi kanca lelungan ing pirang-pirang perjalanan Mekong Delta menyang Hanoi liwat akeh debat sing ana hubungane karo sejarah, budaya sing maca.

Dheweke biyen dadi mahasiswa sing wis mlebu sekolah Fakultas Sastra lan Fakultas Hukum wiwit saiki 1963 in Saigon. Bapakne wis ngorbanake awake ing perang nglawan Prancis ing pangkalan D, wilayah Tân Uyên, Tân Tĩnh - Đồng Nai nalika umur 3 taun. Wong tuwané kudu ngatasi masalah sing abot sajrone rong mangsa perang. Nalika Prancis nyekel bapake, nate ngobong omah menyang omah lan tujuane kanggo nyekel malah ibune, dheweke lan awake dhewe kudu uwal lan marani Saigon, lan nyewa omah ing wilayah Saigon - Gia Định. Dheweke banjur sekolah sing diajari sekolah Para sedulur Kristen lan mengko, sinau ing Universitas. Nalika dheweke durung duwe papan tetep, sawetara wengi, nalika sinau ing Universitas, dheweke kudu ndhelikake dheweke ing Perpustakaan Institut Arkeologi Saigon ing njaban Librarian awake dhewe. Saka perpustakaan iki - ing taun 1961 - dheweke nemokake sawijining dokumen sing cocog kanthi judhul Teknik Bangsa Annamese by Henri Oger.

H. Oger wis nindakake karya riset ing Vietnam liwat Tata cara monografis kang nentang metodhe Functional sing jumeneng ana ing rezim kolonial Prancis. H. Oger wis kerja sama karo Pelukis Vietnam kanggo nggambar 4577 lakaran nggambarake sawetara aspek kayata urip material, urip psikis, urip spiritual liwat sadurunge nyeret, statis, lan sikap marang urip, uga liwat macem-macem cabang kerajinan para petani sing urip ing Delta Mekong ing taun-taun. 1908 - 1909 ing Hanoi (Data kasebut minangka statistik sing diklumpukake dening Profesor Madya Hung, Nguyen Manh PhD.).

H. Oger wis annotated ing basa Prancis. Sarjana Confucian Vietnam nggunakke penmanship nganggo gaya Gambar desa desa lan Gambar ska Hàng Trống lan wis annotated ing Cina lan Nôm (Karakter demokrasi) ing saben sketsa kasebut.

Gambar: Profesor Madya Hung, Nguyen Manh PhD. dicet karo garwane

Nanging, pakaryan kasebut wis entek, ing antarané tumpukan buku-buku ing perpustakaan, meh suwéné satus. Profesor Madya Hung Nguyen Manh, PhD. wis nemokake lan ujar ana ing pustakawan. Saka perpustakaan banget iki Perusahaan film Saigon Alpha wis nggawe film kasebut ing mikrofilm kanggo ngenalake informasi kasebut menyang para maos ing luar negeri lan ing luar negeri, dene salinan kasebut diwenehake menyang mahasiswa Nguyen Manh Hung minangka hadiah lan dokumen kanggo digunakake dhewe. Ing April 1984, dheweke wis resmi ndaftar dadi subjek kanggo sinau ilmiah miturut tuntunan Departemen Universitas Phylosophy Ho Chi Minh City. Kanthi pitulung saka Asosiasi Sastra Rakyat lan Asosiasi Kesenian Plastik Vietnam, dheweke wis ngenalake Set Dokumen ing Seminar sing disusun tanggal 13 Juli, 1985 ing Hanoi supaya bisa dingerteni marang jagad manawa isih ana ing Vietnam rong salinan, disimpen ing rong perpustakaan gedhe, siji ing Perpustakaan Arkeologi Saigon kang saiki ing Perpustakaan Kutha Ho Chi Minh, lan siji liyane ing Perpustakaan Nasional Hanoi. Ducumentasi ing ndhuwur ora bisa ditemokake sadurunge Paris. Nanging, ana uga sing Profesor Jepang sing uga nyimpen arsip dokumen sing padha, lan nalika dheweke sinau ing Jepang, Profesor Madya Hung, Nguyen Manh PhD. wis berhubung karo Profesor Jepang kasebut. Wiwit dina iku dheweke diidinan dening Bapak Departemen Sejarah Universitas Hanoi (sing saiki ana Universitas Ilmu Sosial lan Kamanungsan) tetep ing Departemen kanggo nerusake pasinaon, kanggo nambah kawruh, lan ngetrapake akeh formalitas sing mbantu lan ngidini dheweke duwe kemampuan lan status sing cukup kanggo nerusake pertahanan tesis. Wektu iku tesis kanggo gelar gelar Master ing Sejarah. Mengko uga, dheweke wis terus ngenalake set dokumen iki ing macem-macem papan liyane. Ing Hanoi, dheweke wis ngenalake ing Cina - Institut Nôm, ing Institut Basa, lan ing Departemen Vietnam ing Universitas Hanoi. Ing Kutha Ho Chi Minh, dheweke wis ngenalake ing Dewan Ilmu Ilmu Sosial Ho Chi Minh City, ing Asosiasi intelektual patriotik, Asosiasi Kedokteran, ing Gedung Tradisional Wanita Kidul, ing Parcel permanen saka Institut Budaya, ing Konferensi Nasional Basa Ke-4 saka Bangsa Sosialis, diatur ing tanggal 22 November, 1986 ing Kutha Ho Chi Minh, ing Perpustakaan Ilmu Umum Kota Ho Chi Minh, ing Studio Pustaka Buku Teks Pendidikan, Lan Komisi Ilmiah Departemen Philologi Universitas Ho Chi Minh.

Utamane, Profesor Madya Hung Nguyen Manh PhD. wis resmi ngatur set dokumen ing Universitas Negeri California, Fullerton nanggepi undhangan ing 2004, lan ing Paris in 2006, uga ing Jepang, Korea, Thailand, lan sapiturute. Kanggo ngenalake lan ngenalake summarily karya ing ndhuwur H. Oger, Ibune kudu adol properti supaya ngeterake jarum emas kanggo dheweke menyang Hanoi kanggo nerusake laporan. Sawise iku, karyane diterbitake dening House Publishing Youth tanggal 3 Juni 1988 ing judhul "Trek Vietnam kanggo wiwitan abad kaping-20”. Ing wektu kasebut, buku kasebut ditaksir minangka sing ayu, kanthi isi budaya luwih larang tinimbang buku-buku terjemahan sing wis cukup ing wektu kasebut. Mengko, kita wis ngerti yen ana loro Profesor Prancis, sing dadi anggota Sekolah Prancis Ekstrim-Orientasi ing Hanoi, sing sesambungan karo dheweke lan ngobrol karo dheweke babagan karya kasebut, kanthi janji bakal nggawa dheweke menyang Prancis kanggo ngenalake. Nanging, sawise kasebut, para Profesor Prancis sing sadurunge wis entuk pitulung finansial saka 2 negara kanggo nerusake karya riset dhewe, lan kanthi nerbitake karya kanthi cetha, nalika ngenalake awake dhewe minangka wong sing wiwitane nemokake karya kasebut. Nanging, Profesor Phan Huy Lê, Ketua Asosiasi Sejarah Vietnam wis nyatakake yen karya kasebut ditemokake dening Profesor Madya Hung Nguyen Manh PhD. sing sejatine wong sing pertama nate nemoni lan wis sukses lan resmi mbela tesis ing Hanoi. Peneliti sing teka sawise dheweke terus nghias kerjoane karya kasebut liwat pitulung finansial multi-nasional.

Fullerton University USA - Profesor Madya Hung Nguyen Manh PhD. - Holylandvietnamstudies.com

Gambar: Universitas Fullerton USA - Profesor Madya Hung, Nguyen Manh, PhD.

Skripsi kasebut nduweni simpenan hak cipta sah lan disimpen minangka arsip ing Perpustakaan Nasional Hanoi. Ing wektu sing cedhak banget, panulis karya iki bakal nyusun ulang dadi pakaryan dwibahasa nalika Dina Taun Anyar Lunar taun iki.

Hung, Nguyen Manh
Profesor Madya, Dokter Phylosophy ing Sejarah

CATETAN:
Images Gambar bold, miring, warna lan sepia wis disetel dening Ban Tu Thu.

(Sing Dikunjungi 219 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X