Nggolek Kula "VO COC"

Hits: 173

Sore iku sore, aku luput saka ibune kanthi ngapusi dheweke yen aku lan klompok kanca dolan menyang guru-guru arep dolan karo dheweke lan asu ing sepur sing dawa. Rasa wiwitan mula aneh banget lan saya wedi. Tangane tengen ngrebut karung, lan tanganku tengen ngenggem tangan kiwa. Loro-lorone kita mlaku-mlaku ing dalan ril lan nyoba njaga keseimbangan minangka loro seniman sirkus ing tali kanggo nyabrang gapura pengawal, omah sing kurang saka mburi, sampah sampah lan blok toilet - "siji wis tugas". Dalan kasebut katon kaya-kaya. Banjur asu nglukis kaya "Asu njupuk kauntungan saka cedhak omah". Nalika asu bocah botol kasebut meneng karo buntut ing antarane sikil, amarga ngerti yen ana ing domain liyane! Bocah gendul ngandhani supaya mlaku kanthi tenang kaya ing dongeng Arab kuno "Asu ngoyak, wong lelungan wiwit ing perjalanan." (Les chiens aboient passvances passent).

Tindak! Banjur pindhah ing salawas-lawase! Kadhangkala dheweke kudu mandheg milih barang sing ana ing trek kasebut. Nganti sore, dheweke ngajak aku menyang dalan-dalan rereget, enggal-enggal kita menyang omah sing miskin. Ana pekarangan sing dikubengi pager waru. Iki minangka omah sing cerah, waspada, master arts seni beladiri cilik.

Ora kaduga, aku ndelok kanthi konsentrasi tangan master sing kasar nanging kuwat nalika nindakake sirah kanthi sepuluh driji - minangka penari balet wanita ngadeg kanthi tips sikil. Nanging pergelangan tangan, tangane, nalika dheweke nindakake seni beladiri kanthi gaya dhewe, kadang-kadang aku mikir tangane nyuwil tangan penculik, kadhangkala minangka tangane ibu kanggo nyedhot bayi sing nembe bayi.

Miturut dheweke bangkekan manungsa bisa digunakake kanggo ngalangi tangan, tendangan cabang cabang seni beladiri, lan jotosan manungsa minangka rong pukulan (Tokoh 1). Nanging nalika pukulan dibukak katon jas hujan daun sawit saka ibu sing apik sing ngrawat harmoni yin lan Yang utawa ngopeni awak manungsa minangka dhokter ramuan kanggo nemokake papan sing mbebayani ing awak manungsa!

Fist
Gambar 1: Fist

Nanging aku kudu nggatekake balung pergelangan tangan guru sing ora bener. Balung iki katon kaya sungu kewan anyar. Aku nyebatake bangkekan utawa tungkak (balung protruding) (Tokoh 2) kanggo mbedakake saka tungkak. (Ing 1979, aku maca koran seni beladiri Saigon sing nggambarake balung iki). Kacarita nalika jaman pemerintahan Qianlong (China), Master agung Ngu Mai, salah sawijining nunung ing Gunung Putih Crane nggunakake teknik seni beladiri kanthi balung banget. Dheweke diarani balung iki yaiku "Segel" of Pluto (panguwasa jagad raya), tegese Segel pluto. Saka iki "Segel" Pluto nyerang menyang titik mbebayani lan urat ing awak manungsa sing dheweke lukisan ing tembok lan cacahe titik akupunktur (Gambar 3).

Sindrom trowongan carpal
Tokoh 2: Sindrom trowongan carpal
Sindrom trowongan carpal yen dideleng saka dunya medis
Tokoh 3: Sindrom trowongan carpal yen dideleng saka dunya medis

Sapisan utawa kaping pindho dheweke njagong lan ngrokok pipa rokok lan nyebul asap rokok menyang langit banjur nyedhot teh, mula dheweke ujar babagan metode seni beladiri internal sing ujar manawa Seni beladiri Shaolin latihan.

Ngandika, seni beladiri internal minangka metode konsentrasi kanggo ngetrapake kekuwatan lan tendon lan balung kaya sing dikarepake. Nanging kita kudu nglatih posisi kasebut: lungguh lan ngadeg.

Yen disabetake poin tekanan, ana nomor
Gambar 4: Yen ditarik ing poin tekanan, wilangane: Titik tekanan 1: Mati langsung (ing antarane loro alis) - Titik tekanan 2: lumpuh lengen loro (mburi sikut) - Titik tekanan 3: Nindakake batuk lan radhang (Pundhak) - Titik tekanan 4: Lumpuh tangane kabeh (sawit tumrap titik tekanan 5) - Titik tekanan 5: lumpuh lengen (bangkekan) - Titik tekanan 6: Gawe stroke langsung (ing jejere lutut) - Titik meksa 7: ngrusak (shin) - Titik meksa 8: Nindakake kandung lan empuk (ndhuwur tungkak) - Tekanan 9: Tekan loro sikil (tumit).

Panjenenganipun ngandika: "Sinau teknik dhasar sing bener sadurunge sinau seni beladiri" sing tegese "Bat quai chan quyen - minangka bocah sinau mlaku karo teknik dhasar wolung trigrams ing seni beladiri. Banjur nuduhake kula bentuk staf, pedhang, scimitar ...

Minangka chanting sing sami - utawa wong maca crita lan puisi ing cahya rembulan ing pinggir arus - dheweke nembang wolu puisi seni beladiri. Aku tuwuh kanthi bertahap karo puisi romantis kasebut - ora ana ing papan hammock utawa ing prau kanggo seneng - isih praktek posisi, suwene ula, teknik guru zen, teknik tongkat sihir, yin lan blok sing, technique jaran mlaku, sikap kren (Sikile siji),… ing bengi bulan rembulan, banjur bulan purnama ... siap tampil pengaruhe pengaruh musuhan saka endi wae.

* * *

Nanging acara sing paling menarik yaiku festival "Vo Coc". Saperangan siswa kalebu ngemis profesional, bocah lanang lan bocah wadon, tukang ngemis, tukang becak, adol bakul gula, adol es, tukang nglumpuk sampah lan ana ing antarane aku - murid aneh dheweke, "kulit licin". Dheweke lan bocah lanang botol bapak, toad enom - nari kaya "Acara obat Shandong" (Gambar 4). Saben wong nganggo gaya dhewe sing digawe ing pantai luwih kepenak tinimbang praktik judo, aikido utawa sumo Jepang. Aku weruh a "Bocah lanang" nglakokake tendangan sing mlumpat nalika wong liya ditarik kanthi sikil tengen ditarik maneh, sikil kiwa ditarik. Banjur a "Toad girl" ngadeg ing jaran nunggang jaran kanggo nggawe posisi pengawal nganggo balung cembung loro. Ujug-ujug bocah lanang sing ditendhang dening shinbone ing pinggul - iki diblokir dening "Segel Pluto" langsung.

Vo Coc - Nguyen Manh Hung
Gambar 5: Vo Coc - Nguyen Manh Hung

Banjur bakul tarik permen, sing aku ketemu ing endi wae kaping pirang-pirang ing dusun ndhuwur, uga ditindakake. Aku isih kelingan karo adol penjalukane kanggo ngritik kaping alangan "Sapa wae wanita sing ditinggal dening bojone, tuku limang gula-gula mung senjane lan para bojone bakal seneng ing salawas-lawase". Dheweke dadi praktisi seni beladiri kanggo mbela dhiri. Dheweke mlumpat menyang lemah kanthi sikil siji ing pundhak. Amarga mlumpat kanthi sikil siji supaya dheweke jebul karo krubet. Ora sengaja dheweke nindakake seni beladiri kanthi pundhak kanthi sikil mundhak ing langit. Kunjungane - sikil kayu - miber minangka ndhuwur sing dipintal.

Mengko, aku nganggep manawa wis modern "hip hop". Cara paling kuat nalika dheweke metu. Ing wektu kasebut, ana mahasiswa nggawa dheweke dummy kayu sing mung ukurane luwih dhuwur tinimbang dheweke karo titik ireng ing tengah bathuk. Wadhah bocah sekolah liyane ing tungkak - Ana rong balung protruding ing sisih kiwa lan sisih kiwa. Apa kanggo? Kula mboten ngertos.

Dheweke nindakake ing lemah kaya sadurunge bocah botol. Banjur sikile kiwa banjur sikil kiwa tengen mlumpat lan ditendhang kanthi tungkak tengen sing ndemek ing bathuk dummy ing titik ireng kanthi titik putih. Dheweke banjur meneng nalika sikil tengen ndemek lemah, sikil kiwa maneh sikil lan sikil kiwa tengen mlumpat lan ditendhang kanthi tungkak tengen sing ndemek bathuk kedel kanggo nggawe titik putih liyane ing tengah bathuk. Kaya ngono, dheweke ndemek ing tengah bathuk lambung karo loro balung ing tungkak. Yen ora dadi wong goblok mesthi ana wong mengko bakal mati langsung. Apa teknik kasebut? Aku kepingin banget.

* *

Kadhangkala aku takon marang dheweke: "Apa seni beladiri internal?" Konsep ethereal bisa uga dianggep tenung, lan ujar yen "kanggo latihan kanggo otot lentur" sing lading ora bisa dipotong ?! Ibuku ngendika, "Iki nalika kinerja obat seni beladiri Shandong - kanggo ngapusi kabeh wong kanggo adol" adol plester sing ditandai ula ". Tuwuh aku ngerti yen sajrone ana masalah, kadang kedadeyan sing salah bisa uga bener, nanging kasunyatane pancen salah ...

Dadi "seni beladiri gong" dadi metode wong tuwa kanggo nggabungake pijet karo obat lan nglatih otot supaya kulit manungsa dadi kerbut didhelikake, sapi lanang tanpa dipotong ?! utawa bandit.

Seni beladiri internal dianggep minangka cara sing canggih. Sejatine kabeh cabang seni beladiri manungsa, ora mung Sekolah seni beladiri Shaolin. Yaiku "Cara rahasia" saben sekolah seni beladiri sing Bodhidharma, duwe kekuwatan gedhe saka jinis iki, supaya njaga kekuwatan qi sadurunge perang. Tegese: "Kekuwatan otot lan stamina fisik bakal bungah nambah utawa bakal diremehake yen ora praktek!"

Mangkono telung faktor: kahanan mental, fisik lan kekarepan kanggo nglawan bakal klumpukne kanggo mbentuk kekuatan lan kelestarian Absolute kanggo saben wektu, saben papan. Ing wektu iki praktisi seni beladiri digunakake kanggo ngalangi pikirane ndadekake kesaktian celiac asale saka "dantien". Iki minangka pusat gravitasi awak ing endi keseimbangan kanggo ngetrapake awak banjur bali menyang titik wiwitan.

Kanggo ngoperasikake vitalitas, siji kudu nglatih posisi lungguh 12 (Gambar 5) bisa diatur kanthi terus kanggo nyegah pikiran sing ora biasa kanggo nyegah emosi, njaga stabilitas mental, swasana ati alami. Dheweke marang kula: "Sawise dilatih kaya iki, bisa uga duwe watu balast sing kuwat ing awak, utawa wesi sing bakal nesu".

Kanggo sinau kabeh Vo Coc, Aku diajari postur esoterik sing kedadeyan ing 1969(1) Aku wis maca majalah babagan prinsip seni beladiri lan cara latihan kanggo seni beladiri internal, dheweke lulus utawa luwih kaya sing kaya ngono! Aku nuduhake iki kanggo para nonton supaya bisa disenengi.

Vo Coc - Nguyen Manh Hung

Ing dina cedhak, nalika saya tansaya ngerti yen dheweke dipengaruhi Jujitsu Jepang, Aikido Jepang utawa ora? Kajaba iku, dheweke bisa uga sinau basa Cina "qigong". Minangka Vo Coc, Aku panginten dheweke dipengaruhi seni beladiri Afrika utawa Asia Tenggara.

Ing wektu kasebut aku mikir, nanging ora mikir manawa uga bisa teka saka papan tartamtu, ing wektu tartamtu utawa ing mitos China.

Kadhangkala dheweke nerangake "Supaya jotosan kekuwatan mungsuh, banjur dominasi". Iki tegese nalika dheweke nyerang, kita langsung nyingkiri. Banjur dheweke wis suda amarga kelangan keseimbangan, kita entuk kesempatan kanggo nyasar.

Aku ndeleng dheweke, nanging sejatine ndeleng driji sikil lan driji. Kepiye dheweke nglatih yen dheweke katon kaya pahat sing digunakake "Kenek ing papan sing mbebayani". Apa titik mbebayani ing awak manungsa? Ing wektu iku isih cilik banget kanggo ngerteni apa-apa! Banjur, ing Universitas Saigon aku nyoba golek karya "Buku internal Kaisar" sing nggambarake bintik 108 lan dibagi dadi telung jinis: papan mati, papan sing ora bisa dilindhungi lan papan urip. Nalika driji tekan ing papan mati yen ora mati langsung, bisa uga mengko mati. Iki papan mati ora mung klempakan ing sirah, dada, utomo, nanging uga tangan utawa sikil minangka titik ing tengah sikil (huyet dung tuyen), titik ing palem (huyet lao cong). Pencet ing papan sing ora bisa dilacak ing lengen, sikil, balung pundhak, lan sanajan ora mati, mungsuh kelangan eling. (Gambar 6, 7)

Sitting postures
Gambar 5: Lungguh Postur

loro saka kuthah, ana papan sing mbebayani ing awak manungsa ing sendi sing fokus ing driji, gulu, sikil, sendi swiwi, pundhak lan dhengkul. Praktisi seni beladiri Jepang biasane nyerang kanthi mbelit, mbengkongake sendi ing awak manungsa. Praktek jujitsu biasane nyekel, terus - disebut Chin Na - (Tokoh 8) otot ing lengen (disebut otot tikus), utawa ing tengah sikut. Malah mburi tangan praktik Jujitsu bisa mencet, jiwit.

Sawise aku ndeleng guru didpush-upsby 10 driji lan driji sikil 10 sing wis dakwaca, iki metode gaya macan. Sampeyan bakal langgeng nalika ngomong lan ngomong babagan seni beladiri, nanging aku mikir, "Apa seni beladiri?"

apa cabang seni beladiri or sinau saka seni beladiri wong wis nggawe dheweke?

Lokasi akupunktur-point-on-the-back-of-the-body-the-lokasi-of-akupunktur - 8 point in the front of the body
Gambar 6, 7: Lokasi akupunktur-titik-on-the-mburi-of-the-body-the-location-of-akupuncture - Titik 8 ing sisih ngarep awak

Aku terus mikir…

NGUYEN MANH HUNG2

____________

1. Văn Quý Vũ, Seni beladiri internal, Prinsip lan metode, majalah seni beladiri, Ora 6, Juni 1st, 1969 (Saigon).
2. Profesor Madya, Dokter Sejarah.

(Sumber: Pelopor sing wis ngetrapake Dalan Seni Martial Tradisional Vietnam menyang Dunia - Bagean 3)

Deleng maneh:

Nggolek Kula "Vo Coc" - Vi-VersiGoo
◊ Nggolek Kula "Vo Coc" - Fr-VersiGoo
◊ Nggolek Kula "Vo Coc" - Fr-VersiGoo
◊ Nggolek Kula "Vo Coc" - Fr-VersiGoo
◊ Nggolek Kula "Vo Coc" - Fr-VersiGoo
◊ Nggolek Kula "Vo Coc" - Fr-VersiGoo

BAN TU THU
09 / 2019

(Sing Dikunjungi 168 kaping, 1 kunjungan dina)

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

en English
X