WARNA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Bagean 2

Hits: 1180

… Dilanjutake kanggo bagean 1:

Alphabet Vietnam

Sistem abjad Vietnam

     ana 29 huruf ing Sistem abjad Vietnam kang dumadi saka 12 aksara swara lan 17 konsonan. Deleng dhaptar ing ngisor iki:

Abjad Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Alfabet Vietnam (Sumber: Perangkat lunak Lac Viet)

Vokal Vietnam

Vokal Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Vokal Vietnam (Sumber: IRD New Tech)

    Kaya sing kasebut ing ndhuwur, ana 12 aksara swara ing sistem abjad Vietnam. Dheweke kalebu:

    Cara ngucapake tembung vokal iki yaiku tindakake ing ngisor iki:

Pronociation vokal Vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Lafal Vokal Vietnam (Source: Lac Viet Computing Corporation)

    Ngarep, tengah, lan aksara swara sithik (iêeưâơăa) ora dirembes, dene ing aksara swara mburi (uôo) dibunderaké. Ing aksara swara  â [ə] lan  ă [a] diucapake kanthi cekak, luwih cendhek tinimbang aksara swara liyane. Mangkono, ơ  lan â Sejatine pocapan padha kajaba iku ơ Wis suwe [is] suwe â [ə] cendhak - padha ditrapake kanggo aksara swara cendhak dawa a [aː] lan cendhak ă  [a].

Diphthongs lan Tripthongs

   Saliyane aksara swara tunggal (utawa monofthong), Vietnam duwe diftong lan tripthongs. The diftong kalebu komponen vokal utama sing diikuti karo offglide semivowel sing luwih cendhek kanggo posisi ngarep sing luwih dhuwur [ɪ], posisi mburi dhuwurʊ], utawa posisi tengahəÊngg. Deleng tabel ing ngisor iki:

Diphthongs Vietnam, triphthongs - Holylandvietnamstudies.com
Diphthongs Vietnam, triphthongs (Sumber: Perangkat lunak Lac Viet)

    Pusat diftong dibentuk kanthi mung telung vokal sing dhuwur (iưu) minangka aksara swara utama. Umumé ditulis kaya  iaaua  yen dheweke mungkasi tembung lan ditulis  ươkowe, masing-masing, yen dheweke diikuti karo konsonan. Ana uga larangan ing offglides dhuwur: offglide ngarep dhuwur ora bisa kedadeyan sawise vokal ngarep (iêenukleus lan offglide mundur dhuwur ora bisa kedadeyan sawise vokal mburi (uôo) inti.

   Hubungan antarane ortografi lan lafal iku rumit. Contone, offglide kasebutɪ] biasane ditulis kaya aku, bisa uga diwakili karo y. Kajaba iku, ing diftong [] Lan [aːɪ] huruf  y lan  i uga nuduhake sebutan swara vokal utama:  ay = ă + [ɪ], ai a + [ɪÊngg. Mangkono,  Tay / "Tangan" ikuta] nalika tai / "Kuping" yaikutaÊngg. Kajaba iku, u lan o nunjukake pocapan sing beda saka vokal utama:  au = ă + [ʊ], ao = a + [ʊ].

    The papat triphthongs dibentuk kanthi nambah offglides ngarep lan mburi menyang diphthongs tengah. Kajaba saka watesan sing kalebu diftong, a tripthong karo inti ngarep ora duwe offglide ngarep (sawise gliding tengah) lan a tripthong kanthi inti mburi ora bisa ngilangi serangan.

   Kanthi gegayutan ing sisih ngarep lan mburi planggaran [ɪ, ʊ], akeh deskripsi fonologi nganalisa kasebut minangka konsonan ngleyang /j, w/. Mangkono, tembung kayata  âu "Pundi"ɗəʊ] bakal /w/.

      Iku angel kanggo ngucapake swara kasebut:

Vokal vokal vietnam - Holylandvietnamstudies.com
Luncur vokal Vietnam (Sumber: IRD New Tech)

… Terusake ing bagean 3…

Deleng maneh:
◊  WARNA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Pambuka - Bagean 1
◊  BASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Wong Asing - Konsonan Vietnam - Bagean 3
◊  BAHASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan Asing - Nada Vietnam - Bagean 4
◊  BASA VIETNAMESE kanggo wong Vietnam lan wong asing - Dialog Vietnam: Salam - Bagean 5

BAN TU THU
02 / 2020

CATETAN:
◊ Gambar header - Sumber: Student Vietnam Exchange.
◊ Indeks, teks kandel, teks miring ing gambar krenjang lan sepia wis disetel dening Ban Tu Thu - thanhdiavietnamhoc.com

(Sing Dikunjungi 8,856 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X