ĐINH BỘ LĨNH (924, Hoa Lư - 979, Hoa Lư, 55 taun)

ĐINH BỘ LĨNH (924-979), asline dijenengi Đinh Hoàn, minangka kaisar Vietnam pertama sawise mbebasake negara kasebut saka pamrentahan Dinasti Han Kidul Cina, uga pangadeg Dinasti Đinh sing ora suwe lan penting tokoh nalika nggawe kamardikan Vietnam lan persatuan politik ing abad kaping-10.

Waca liyane

M NƯƠNG

Mỵ N lng là danh xưng được dùng trong thời Hồng Bàng để chỉ con gái của các vua Hùng.

Waca liyane

ÂU CƠ

ÂU CƠ minangka dongeng gunung sing abadi sing omah-omah karo Lạc Long Quân, lan nglairake kanthong endhog sing nyebabake atusan bocah sing dikenal kanthi bebarengan minangka Bách Việt, leluhur kanggo masarakat Vietnam.

Waca liyane

Pierre HUARD

PIERRE HUARD minangka dhokter Prancis (ahli bedah lan anatomi), sejarawan kedokteran lan antropologis, wis dawa ing Indochina,

Waca liyane
en English
X