Kura-kura cangkang lunak Trionychidae

Hits: 14

     The Trionychidae yaiku a kulawarga taksonomi saka sawetara genera penyu, Umum dikenal minangka kura-kura softshell. kulawarga iki didegaké dening Leopold Fitzinger ing 1826. Softshells kalebu sawetara paling gedhe ing donya penyu banyu tawar, sanadyan akeh bisa adaptasi kanggo manggon ing wilayah Highly payau. Anggota kulawarga iki dumadi ing Afrika, Asia, Lan Amerika Utara, karo spesies punah dikenal saka Australia. Umume spesies wis kalebu ing genus Trionyx, nanging akèh-akèhé wis wiwit dipindhah menyang liyane generate (softshell Apalone Amerika Utara sing diselehake ing Trionyx nganti 1987).

     Trionychidae diarani "softshell” amarga carapaces ora duwe scutes mesum (Timbangan), sanadyan softshell spiny, Apalone spinifera, ora duwe proyeksi kaya skala, mula jenenge. Carapace iku kulit lan lentur, utamane ing sisih pinggir. Bagean tengah karapas nduweni lapisan balung sing padhet ing sangisore, kaya ing penyu liyane, nanging iki ora ana ing pinggir njaba. Cangkang sing entheng lan fleksibel saka penyu iki ngidini dheweke bisa pindhah luwih gampang ing banyu sing mbukak utawa ing dhasar tlaga sing lendhut. Duwe cangkang sing alus uga ngidini dheweke bisa pindhah luwih cepet ing daratan tinimbang kura-kura. Sikilé ana jaring lan cakar telu, mula jeneng kulawarga "Trionychidae," tegese "telung cakar“. Werna carapace saben jinis kura-kura softshell cenderung cocog karo warna wedhi utawa lendhut ing wilayah geografise, mbantu "ngapusi ing ngenteni" metodologi pakan.

     Trionychidae duwe akeh ciri sing gegayutan karo dheweke gaya urip banyu. Akeh sing kudu dicelupake supaya bisa ngulu pangane. Dheweke duwe irung sing elongated, alus, kaya snorkel. Gulu sing ora proporsional dawa dibandhingake karo ukuran awak, mbisakake kanggo ambegan online lumahing nalika awak tetep submerged ing substrat. (lendhut utawa pasir) sikil utawa luwih ngisor permukaan.

     Flanang Trionychidae bisa tuwuh nganti pirang-pirang kaki ing diameter karapas, nalika lanang tetep luwih cilik; iki wangun utama saka dimorphism seksual. Pelochelys cantorii, ditemokake ing Asia Tenggara, iku paling gedhe kura-kura softshell.

    The Ba Ba Gai (Pelodiscus sinensis, kura-kura cangkang lunak Cina) yaiku spesies saka kura-kura softshell sing asli Inner Mongolia, Guangxi, Hong Kong, Taiwan, Rusia, Korea, Jepang, Vietnam (penyu softshell Pelodiscus variegatus).

    Most punika karnivora ketat, karo diet kasusun utamané saka iwak, crustacea akuatik, snails, amfibi, lan kadhangkala manuk lan mamalia cilik. miturut Ditmars (1910): "Mandibel saka pirang-pirang spesies mbentuk wates njaba proses remuk sing kuat-permukaan alveolar rahang.", sing mbantu ngonsumsi mangsa sing angel kayata moluska. Rahang iki ndadekake penyu gedhe mbebayani, amarga bisa amputasi driji wong, utawa bisa uga tangane.

    Scangkang bisa"ambegan” ing jero banyu kanthi gerakan ritmis saka rongga cangkeme, sing ngemot pirang-pirang proses sing disedhiyakake getih, sing padha karo filamen insang ing iwak. Iki ngidini dheweke tetep ing jero banyu kanggo wektu sing suwe.

Ba Ba Gai (Pelodiscus sinensis)

    The Ba Ba Gai (Pelodiscus sinensis) iku spesies kura-kura softshell sing asalé saka Inner Mongolia, Guangxi, Hong Kong, Taiwan, Rusia, Korea, Jepang, Vietnam (Pelodiscus variegatus kura-kura cangkang lunak).

    Pelodiscus sinensis kura-kura softshell urip ing banyu tawar lan payau. Iki softshell penyu ditemokaké ing kali, tlaga, blumbang, kanal, creeks karo arus alon, marshes, saluran got. Ba ba gai kura-kura softshell kerep nyemplungake sirahe ing banyu. Iki amarga padha nggawa gen sing ngasilake protein sing ngidini dheweke ngeculake urea saka cangkeme. Adaptasi iki mbantu wong-wong mau bisa urip ing banyu payau kanthi ngidini wong-wong mau bisa ngetokake urea tanpa ngombe banyu asin. Tinimbang ngilangi urea kanthi nguyuh liwat kloaka kaya sing ditindakake dening penyu, sing nyebabake mundhut banyu sing signifikan, dheweke mung mbilas cangkeme ing banyu.   

pelodiscus.sinensis-softturtle-holylandvietnamstudies.com
Pelodiscus sinensis penyu lunak.

    Theeh Ba Ba Gai umume karnivora lan sisa-sisa iwak, crustacea, moluska, serangga, wiji tanduran rawa.

     Females saka Pelodiscus sinensis kura-kura softshell bisa nganti 33 cm (Inci 13) ing dawa carapace, nalika lanang cilik tekan 27 cm (Inci 11), nanging duwe buntut sing luwih dawa tinimbang sing wadon. Kadewasan tekan kanthi dawa karapas 18-19 cm (7-7.5 inci). Nduweni sikil berselaput kanggo nglangi. Iki Ba Ba Gai tekan kadewasan seksual antarane 4 lan 6 taun. Padha mate ing lumahing utawa ing banyu. Wong lanang bakal nyekel carapace wadon karo forelimbs lan bisa cokotan ing sirah, gulu, lan perangan awak. Badhak wadon bisa nahan sperma nganti meh setahun sawise kawin. Sing wadon lay 8-30 endhog (udakara 20 mm utawa diameter 0.79 inci) ing kopling (udakara 76–102 mm utawa 3–4 inci) lan bisa lay saka 2 kanggo 5 clutches saben taun. Endhog dilebokake ing sarang sing ana ing ngarep lawang. Sawise periode inkubasi kira-kira 60 dina, sing bisa uga luwih suwe utawa luwih cendhek gumantung saka suhu, endhog netes. Rata-rata dawa lan ambane karapas tukik kira-kira 25 mm (1 inci). Jinis tukik ora ditemtokake dening suhu inkubasi.

Ba Tron (Kura-kura softshell)

     The Kura-kura cangkang lembut leher wattle (Palea steindachneri*), uga umum dikenal minangka penyu Steindachner kang alus-cangkang, punika kaancam punah Spesies kura-kura softshell Asia ing kulawarga Trionychidae. Spesies kasebut minangka siji-sijine anggota saka genus Palea. Dheweke asli China tenggara (Guangdong, Guangxi, Guizhou, Hainan, Yunnan), Laos, Vietnam. (*Franz Steindachner, ahli herpetologi Austria). wattle.necked-softturtle-holylandvietnamstudies.com

     Palea steindachneri nuduhake dimorphism seksual. Badhak wadon penyu banyu tawar iki nganti 44.5 cm (Inci 17.5) ing dawa carapace lurus, nalika lanang mung tekan 36 cm (Inci 14). Nanging, sing lanang duwe buntut sing luwih dawa tinimbang sing wadon.

BAN TU THU
08 / 2022

(Sing Dikunjungi 20 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X