Tanah Suci Pasinaon Viet Nam - TANPA HOLY

Hits: 184

HUNG NGUYEN MANH
Pen-jeneng: Kumbang-kumbang

Jeneng TANJUNG HOLI KAJIAN NET VIET asale saka emosi ing akeh peneliti saka Pasinaon Vietnam sing manggon ing Vietnam lan ing negara manca.

Dewan kita nulis buku dilarang nyetel situs web kanthi jeneng Tanah Suci Pasinaon Vietnam - thanhdiavietnamhoc.com ing kana ana akeh sumbangan saka anggotane miturut pedoman Profesor Madya, Dr. Nguyen Manh Hung.

2.1 Tanah Suci

Tanah Suci, tanah sing diidentifikasi angka saka budaya sing nyata lan ora nyata ing modernitas ngomong cara utawa budaya materi, semangat ing tradhisi ujar cara sing dibangun lan didalami para leluhur liwat proses sejarah lan adhedhasar sawetara bagean intelektual intelektual ing masyarakat Vietnam. Ing konteks kasebut pikirane konstitusional giliran perang tradhisional lan non-tradisional kanggo motivasi sejarah.

2.2 Tanah Suci Pasinaon Vietnam - Gambar Sejarah

Wiwit penjajah Prancis nyembur ing lautan Danang ing 1858 lan nguwasani Cochinchina lan digunakake minangka jajahan supaya bisa nemokake "rantai panganan"Ing Far - Orient Asia menyang endi Napoleon wis nuding. Iki minangka acara kanggo kelompok "Requin" utawa disebut "Tycoons"- bagean saka klompok finansial Prancis.

Kaya sing dingerteni ing konteks Vietnam, tanah suci Vietnam enggal ganti wujud dadi industri akademi sing jenenge Vietnam kanthi jaringan sing nyebar ing pirang-pirang negara lan wilayah ing saindenging jagad. Dating, jaringan Studi Viet Nam dianggep Eropa, utamane Prancis, Jepang, China lan Amerika Serikat minangka papan ing ngendi ana sumbangan kanggo sejarah Vietnam sing ditulis umum. Biasane, iku organisasi Euro-Viet.

Liwat akeh seminar domestik, ing endi wae tembung saka Panliten Viet Nam wis diresmikake minangka industri akademik sing nyakup nilai-nilai nyata lan intuensi saka negara Vietnam sing diakoni.

Ana simposium internasional Sinau Vietnam ing Vietnam ing 1988 sing nggawe Euro-Viet diidentifikasi minangka industri akademisi orientasi ing tanah air. Iki minangka papan sing ngasilake masarakat kanthi nilai budaya sing ora bakal dimarekake nalika ngadeg karo industri sing padha, yen ora padhang, umpamane Jepang sinau sinau Korea, pasinaon Asia Tenggara.

Saliyane saka Vietnam, wis nyumbang kanggo sawetara budaya sing gedhe kayata Pasinaon China, Pasinaon India, US. pasinaon utawa pasinaon Orient, Pasifik Asia Pasifik...

2.3 Tanah Suci Pasinaon Vietnam - Devêlopment, integrasi, Radhisi Tradhisi lan Modern

Bali menyang 1998, Sinau Vietnam dikenali "judhul sinau". Miturut statistik, ana negara 27 lan ilmuwan internasional 300 ngurmati Sinau Vietnam sing wis padhang ing platform kasebut.

Ing dina forum kasebut, topik kasebut "Riset Viet Nam lan pembangunan kerjasama internasional" kalebu subkomunikasi 15 kanthi alamat 395. Topik sukses ing 2004 yaiku "Pengembangan, Integrasi, Tradhisi lan Modern”. Ing 2008 dina kaping telung studi Viet Nam ana rong titik tengah "Integrasi lan Pembangunan". Sasampunipun ing 2012 kalih titik tengah saderengipun wonten nanging dikembangke sadhar anyar saka Sustainability.

Dina kaping lima saka studi Viet Nam babagan Universitas Nasional Hanoi wungu gendera ing Sinau Vietnam. Makarya dadi sponsor spiritual supaya bisa nyambung karo sawetara organisasi akademik kayata Akademi Ilmu Sosial Vietnam, Akademi Vietnam lan Ilmu lan Teknologi, Universitas Nasional Ho Chi Minh, Kementerian Pendidikan lan Latihan, Kementerian Ilmu lan Teknologi, Kamentrian saka Luar Negeri, Kementerian Budaya, Olahraga lan Pariwisata, Kementerian Perindustrian lan Perdagangan, Kamentrian Perencanaan lan Investasi, Menteri Pertanian lan Pembangunan Luar Bandar, Menteri Tenaga Kerja, Perang Invalid lan Kesejahteraan Sosial, Kementerian Sumber Daya lan Lingkungan. Katon yen kabeh "banyu mili menyang hollows".

Topik sing dituju ing titik tengah "Pembangunan Lestari ing konteks global). Sampeyan iki diatur ing 12, 2016. Ing kene pasinaon Viet Nam dikenali dening akeh aspek: budaya, politik, masyarakat lan akeh subkomunikasi sing duwe titik tengah: Luar Negeri, Kerjasama, Integrasi Internasional (Subkomite 1), Kekuatan Budaya (Subkomite 2), Pendhidhikan lan Pengembangan Sumber Kekuwatan (Subkomitehe 3), Pengiriman Kepinteranitas lan Teknologi (Subkomite 4), Ekonomi lan Cara Dhukungan (Subkomunikasi 5) ), Ganti Iklim (Subkomite 6).

Semalat ilmiah babagan studi Vietnam ing 2016
Gambar 1: Semalat ilmiah babagan studi Vietnam ing 2016 (sumber: vnu.edu.vn)

Akibate, Sinau Vietnam wis thukul lan nutupi masalah sing nuduhake yen wong Vietnam munggah ing sangarepe wong-wong sing cedhak, utamane para warga negara sing apik, saben & # 39;tukang mateni"Utawa"maringaken ". Bab kasebut kayane nyambung karo Vietnam liwat "katresnan sejarah”Lan hadiah keterlibatan yaiku katresnan "Wesi lan njeblug"?

2.4 Tanah Suci Pasinaon Vietnam - Sistem nilai ekologi Panaliten Manusia.

Wong Vietnam bisa nyoba takon. Sing dadi mungsuh? Iki ana ramalan aneh sing wis kenal supaya bisa dadi manungsa sing ndhuwur pikirane sing ngajeni Vietnam - tanah suci lan sistem nilai ekologis sinau manungsa.

2.5 Tanah Suci Pasinaon Vietnam - Teknologi lan Pangowahan iklim

In 5th Kongres pasinaon Viet Nam, Vietnam bisa nyengkuyung dhewe, saengga bisa mlebu sawetara wilayah sing dilestarekake kanggo realisasi tradisional kayata ilmu ilmiah lan kamanungsan kanggo mbukak lawang. ngirim intelektualitas utawa ngarep anyar "Teknologi lan owah-owahan iklim".

Pangowahan iklim ora mung nggawe urip wong Vietnam dadi erosive, nanging uga bisa nyebabake sakabehing umat manungsa terus mandhuwur. Vietnam katon irama ing katup jantung manungsa.

Pasinaon Vietnam 2.6 - Fungsi Praktis

Pitakon minangka pitakon minangka praktik sing diwenehake kanggo pasinaon Viet Nam. "Ngendi industri iki ditrapake?" lan Apa kanggo? Utawa apa wis kuwatir?

Ana piranti lunak babagan "Lair seneng”. Manuk Vietnam kepencut ing tabung sampah kaya tabung banyu nalika wong liya wis nyiptakake. Yaiku properti intelektual.

Burung Flappy - Nguyen Ha Dong 2014
Gambar 2: Burung Flappy - Nguyen Ha Dong 2014 (sumber: kenh14.vn)

Manuk mau langsung mati. Sanajan urip ing pakurmatan jagad kaya phoenix. Peneliti paneliten Viet Nam wis takon: Napa ora ngganti tabung kasebut kanthi "Pring gedhang pring" ing deso Vietnam?

2.7 Tanah Suci Pasinaon Vietnam - Zat pistol Lotus

Kenapa Sinau Vietnam? Pitakonane nggawe panliti babagan kajian Viet Nam duwe jawaban sing beda. Nalika Presiden Barack Obama saka Amerika Serikat dibukak Pagoda Ngoc Hoang sajrone kunjungan menyang Viet Nam babagan 24 / 05 / 2016, akeh pitakonan saka peneliti babagan kajian Viet Nam. Apa Pagoda Ngoc Hoang nduwe? Lan kenapa sebabe? Apa bener yen Obama nganggo komplek ireng banjur mrana kanggo ndedonga bocah, a bocah lanang utawa wadon, minangka hadiah kanggo pensiun wektu "Ing negara asal."

Obama ngunjungi Pagoda Ngoc Hoang (sumber: giacngo.vn)
Gambar 3: Obama ngunjungi Ngoc Hoang Pagoda (sumber: giacngo.vn)

Industri saka Sinau Vietnam saka Universitas California Berkeley, Amerika Serikat Amerika (ndeleng tokoh kasebut) wis nggunakake dokumen riset Viet Nam. Nalika iku Profesor Peter Zinoman (ndeleng tokoh kasebut), peneliti pasinaon Viet Nam nyiapake sawetara paragraf kanggo dheweke.

Universitas California Berkeley (sumber: scholarship.net)
Gambar 4: Universitas California Berkeley (sumber: scholarship.net)

Peter Zinoman (sumber: nhipcaudautu.net)
Gambar 4: Peter Zinoman (sumber: nhipcaudautu.net)

Iki minangka paragraf loro musisi Van Cao lan Trinh Cong Putra. Dheweke uga ngatur kunjungan menyang Pagoda Ngoc Hoang.

Kabeh barang wis kalebu ingbarang saka lotus pistil”Ing rawa rawa Vietnam.

"Zaman pistil"Bisa uga dianggep minangka jinis bahan"Digawe ing Viet Nam”Nggawe jaringan organisasi kaya web laba-laba saka Viet Nam kanggo nyambungake Viet Nam kanthi pusat sing luwih gedhe saka pirang-pirang negara lan wilayah ing saindenging jagad.

Trinh Cong Son lan Van Cao (sumber: petrotimes.vn)
Gambar 6: Trinh Cong Son lan Van Cao (sumber: petrotimes.vn)

Situs web: thanhdiavietnamhoc.com rama lan ing Inggris yaiku Holylandvietnamstudies.com kaya dheweke dijaluk peneliti pasinaon Viet Nam kanggo nginep omah.

Peneliti pasinaon Viet Nam mangga kirim artikel!

Deleng maneh:

Version versi Vietnam: Thánh địa Việt Nam học - Vùng đất thánh

BAN TU THU
09 / 2019

(Sing Dikunjungi 165 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X