M NƯƠNG

Hits: 694

       Mỵ Ora (chinese: 媚 娘 utawa 媚 嬝) minangka judhul sing digunakake sajrone Periode Hong Bang kanggo ngrujuk marang putri ing Hung raja.1 Sawetara misuwur Mỵ N .ng :
+ TIEN DUNG Mỵ N .ng, yaiku putri saka Hung Vuong kaping 18. Dheweke dadi karakter sing ditampilake ing Legenda Chu Dong Tu;
+ NGOC HOA Mỵ N .ng: Putri saka Hung Vuong kaping 18, miturut sawetara silsilah jade utawa legenda fiksi, jenenge Ngoc Hoa. Dheweke dadi karakter wanita utama ing Legenda Putra Tinh-Thuy Tinh, meh ora nate muncul nanging mung kasebut.
+ Mỵ N .ng yaiku putri perdana menteri ing Legenda Truong Chi, sing nandur katresnan nekat ing ati nelayan.

Keprungu

     MỴ CHÂU, miturut sawetara sumber sing ora dingerteni, minangka judhul kanggo Pangarsa Ibu - putri paling tuwa saka raja, mula para Nyonya TIÊN DUNG sing kasebut ing ndhuwur uga dikenal kanthi jeneng Mỵ Châu Tien Dung.2
MỴ CHÂU, putri saka Duong Vuong Miturut Katrangan Châu-Trọng Thủy, iki bisa uga jeneng sing cocog utawa bisa uga judhul amarga dheweke dadi anak mbarep utawa mung putri Duong Vuong.3

PUSTAKA

  1. Linh Nam chich quai, Crita Hong Bang Thi.
  2. "Genealogi giok King King: Periode sejarah kanthi akeh misteri bangsa". Asli diarsipake 24 April 2014. Diakses tanggal 20 November 2013.
  3. "Buku silsilah giok lan informasi anyar babagan jaman Hung Kings". Asli diarsipake 24 April 2014. Diakses tanggal 20 November 2013.

Cathetan :
◊ Sumber:  wikipedia.com.
◊ 
Judhul judhul, kutipan, huruf kapital, teks miring, gambar sepia sing ditampilake dening Ban Tu Thư - thanhdiavietnamhoc.com

BAN TU THƯ
6 / 2021

(Sing Dikunjungi 1,027 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X