Nggolek MY "VO COC" - Bagean 1

Hits: 70

HUNG NGUYEN MANH

Sore iku sore, aku luput saka ibune kanthi ngapusi dheweke yen aku lan kanca-kancaku dolan menyang guru-guru arep dolan karo dheweke lan asu ing sepur sing dawa. Rasa wiwitan mula aneh banget lan saya wedi. Tangane tengen ngrebut karung, lan tanganku tengen ngenggem tangan kiwa. Loro-lorone kita mlaku-mlaku ing dalan ril lan nyoba njaga keseimbangan minangka loro seniman sirkus ing tali kanggo nyabrang gapura pengawal, omah sing kurang saka mburi, sampah sampah lan blok toilet - "siji wis tugas". Dalan kasebut katon kaya-kaya. Banjur asu nglukis minangka "asu njupuk kauntungan saka cedhak omah". Nalika asu bocah botol kasebut meneng karo buntut ing antarane sikil, amarga ngerti
ing domain liyane! Bocah gendul ngandhani aku mlaku-mlaku ing sepi kaya ing dongeng Arab kuno "asu-anjing segawon, wong lelungan wiwit lelungan." (les chiens passo gampang cara).

Tindak! Banjur pindhah ing salawas-lawase! Kadhangkala dheweke kudu mandheg milih barang sing ana ing trek kasebut. Nganti sore, dheweke ngajak aku menyang dalan-dalan rereget, enggal-enggal kita menyang omah sing miskin. Ana pekarangan sing dikubengi pager waru. Iki minangka omah sing cerah, waspada, master arts seni beladiri cilik.

Ora kaduga, aku ndelok kanthi konsentrasi tangan master sing kasar nanging kuwat nalika nindakake sirah kanthi sepuluh driji - minangka penari balet wanita ngadeg kanthi tips sikil. Nanging pergelangan tangan, tangane, nalika dheweke nindakake seni beladiri kanthi gaya dhewe, kadang aku mikir tangane nyuwil tangan penculik, kadhangkala minangka tangane ibu kanggo nyedhot bayi sing nembe bayi.

Miturut dheweke bangkekan manungsa bisa digunakake kanggo ngalangi tangan, tendangan cabang cabang seni beladiri, lan jotosan manungsa minangka rong pukulan (Gambar 1). Nanging nalika pukulan dibukak katon jas hujan daun sawit saka ibu sing apik sing ngrawat harmoni yin lan Yang utawa ngopeni awak manungsa minangka dhokter ramuan kanggo nemokake papan sing mbebayani ing awak manungsa!

Nanging aku kudu nggatekake balung pergelangan tangan guru sing ora bener. Balung iki katon kaya sungu kewan anyar. Aku nyebutake bangkekan utawa tungkak (balung protruding) (Tokoh 2) kanggo mbedakake saka tungkak. (Ing taun 1979, aku maca koran seni beladiri Saigon sing nggambarake balung iki). Kacarita nalika jaman pemerintahan Qianlong (China), Agung Mahkota Ngu Mai, salah sawijining nunut ing Gunung Crane Putih ngetrapake teknik seni beladiri kanthi balung banget. Dheweke diarani balung iki "segel" Pluto (panguwasa jagad raya), tegese segel Pluto. Saka "segel" Pluto iki nyerang menyang titik mbebayani lan urat ing
awak manungsa sing dheweke wis lukisan ing tembok lan cacahe titik akupunktur (Tokoh 3).

Sapisan utawa kaping pindho dheweke njagong lan ngrokok rokok pipa lan kumelun rokok menyang langit banjur nyedhot teh, mula dheweke ujar babagan metode seni beladiri internal sing ujar manawa minangka latihan seniman martial Shaolin.

Ngandika, seni beladiri internal minangka metode konsentrasi kanggo ngetrapake kekuwatan lan tendon lan balung kaya sing dikarepake. Nanging kita kudu nglatih posisi kasebut: lungguh lan ngadeg.

Dheweke ujar: "Sinau teknik dhasar sing bener sadurunge sinau seni beladiri" sing tegese "bat quai chan quyen - minangka bocah sinau mlaku nganggo teknik dhasar wolung trigrams ing seni beladiri. Banjur nuduhake kula bentuk staf, pedhang, scimitar ...

Minangka chanting sing sami - utawa wong maca crita lan puisi ing cahya rembulan ing pinggir arus - dheweke nembang wolu puisi seni beladiri. Aku tuwuh kanthi bertahap karo puisi romantis kasebut - ora ing papan hammock utawa ing prau kanggo seneng - nanging kudu nglatih posisi, sikap ula, teknik guru zen, teknik tongkat sihir, yin lan blok, teknik jaran kreta, tengkuh krenjang (sikap siji), ... ing wengi wengi bulan purnama, banjur purnama ... siap tampilake pengaruh musuhan sing ana ing endi wae.

… Terus…

Deleng maneh:
Nggolek MY "VO COC" - Bagean 2

BAN TU THU
11 / 2019

(Sing Dikunjungi 70 kaping, 1 kunjungan dina)

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

en English
X