Konferensi Internasional kaping 6 ing Studi VIETNAMESE - Bagean 2

Hits: 243

… Diterusake kanggo Bagean 1 - nganyari…

Topik fokus konferensi

             Toptik sing fokus ing konferensi ing 10 Panel yaiku:

Masalah Regional lan Internasional

Ing kahanan regional lan internasional

+ Tatanan politik lan keamanan ing jagad iki, Asia Wétan lan Wilayah Indo-Pasifik: status quo lan prospek; 
+ Persaingan kekuwatan gedhe, utamane kompetisi strategis AS - China: status quo, prospek lan pengaruhe Viet Nam, wilayah lan jagad; 
+ Tantangan keamanan tradisional lan non-tradisional kanggo wilayah lan jagad; 
+ Pemerintahan regional lan global, peran arsitektur regional lan internasional ing konteks anyar.

Ing hubungan luar negeri Vietnam

+ Strategi lan kabijakan manca Vietnam Nam: Prestasi, kesempatan, tantangan lan solusi; 
Viet Nam lan ASEAN;
Hubungan Vietnam kanthi kekuwatan gedhe (yaiku AS, China, India, Jepang, etc); 
+ Integrasi lan regional lan internasional sing luwih jero ing Vietnam lan integrasi; 
Viet Nam lan peran ing pamrentah regional lan global.

      Status quo pasinaon internasional dening sarjana Vietnam lan riset babagan hubungan luar negeri Vietnam karo para sarjana asing.

Ideologi, Politik

Vietnam mikir wiwit tradisional nganti saiki

+ Isi, sifat lan ciri khas saka tradisional Vietnam pikire; 
+ Hubungan ing antarane Vietnam ideologi lan agama ing sejarah; 
+ Pengaruh ideologi lan agama tradisional ing Budaya Vietnam lan wong dina iki; 
+ Tren pikir ing jagad iki lan pengaruhe kanggo Vietnam
+ Masalah sing gegandhengan karo riset Pikirane Vietnam ing jagad saiki.

Politik Vietnam saka Doimoi nganti saiki

+ Aplikasi saka Marxisme- Leninisme in Viet Nam nalika Proses moi
+ Hubungan utama ing Proses Doimoi
+ Masalah partai pamrentah ing Vietnam
+ Peran saka sosialis State of the people, dening masarakat lan kanggo masarakat; 
+ Masalah sing ana gandhengane karo manajemen Sosial, keadilan sosial, kemajuan sosial, konsensus sosial lan solidaritas sosial.

Pasinaon Etnis lan Agama

Sinau Etnik

+ Masalah etnis ing pangembangan berkelanjutan klompok etnis lan implementasi persatuan nasional sing gedhe; 
+ Implementasi kabijakan etnik lan pangembangan berkelanjutan saka kelompok etnis; 
+ Peran klompok etnis ing negara kasebut lan komunitas ing jaban rangkah Vietnam ing proses pembangunan Komunitas etnis-nasional Vietnam
+ Nilai budaya klompok etnis lan pambangunan budaya nasional sing nyawiji Viet Nam ing bhinéka saiki; 
+ Transformasi mata pencaharian, masarakat, budaya, lingkungan, lsp. Lan pangembangan berkelanjutan saka kelompok etnis saiki; 
+ Masalah komunitas komunitas etnis anyar ing jaman saiki Viet Nam.

Studi Agama

+ Agama lan transformasi agama ing Viet Nam ing konteks anyar; 
+ Interaksi antarane lingkungan agama lan non-agama (ekonomi, sosial, budaya, hukum, pendhidhikan lan lingkungan) ing kontemporer Viet Nam
+ Klompok agama anyar sing berkembang, kalebu agama sing muncul sacara indigen ing Viet Nam dina iki; 
+ Revival saka Agama-agama masarakat lan tren sing lagi tuwuh; 
+ Hubungan agama negara ing Viet Nam ing sejarah lan saiki.

Pendidikan, Latihan lan Pembangunan Manungsa ing Vietnam

+ Institusi lan kabijakan kanggo ngembangake pendhidhikan lan pelatihan ing Viet Nam ing babagan ekonomi pasar lan integrasi internasional, njupuk kualitas lan efisiensi output minangka langkah; 
+ Pendidikan lan pelatihan babagan ilmu lan teknologi minangka pendhukung utama pembangunan sosial ekonomi; 
+ Efektivitas lan efisiensi manajemen negara, manajemen profesional lan administrasi ing pendhidhikan lan latihan tumrap mekanisme otonomi sing ana gandhengane karo akuntabilitas institusi pendidikan lan pelatihan; 
+ Strategi kerjasama internasional lan integrasi pendidikan lan pelatihan supaya Viet Nam bakal dadi negara sing kuwat ing bidang pendhidhikan lan pelatihan ing wilayah kasebut, ngambah level maju ing jagad, melu pasar internasional kanggo pelatihan sumber daya manungsa; 
+ Pendidikan lan pelatihan sing ditujokake kanggo nuwuhake tradhisi patriotisme, kebanggaan nasional, kapercayan, lan gegayuhan supaya sejahtera lan seneng pangembangan Vietnam
+ Pendhidhikan lan pelatihan kanggo nambah kesadaran, ngormati lan manut karo hukum, nglindhungi lingkungan, ngreksa identitas budaya nasional Wong Vietnam, utamane generasi mudha; 
Pangembangan lengkap manungsa Vietnam mboko sithik dadi pusat strategi pembangunan sosial ekonomi; 
+ Kanggo berkembang Wong Vietnam kanthi lengkap, duwe kesehatan, kapasitas, kualifikasi, kesadharan lan tanggung jawab dhuwur tumrap awake dhewe, kulawargane, masarakat lan bangsa; 
+ Ngembangake bakat, intelijen lan kualitas Wong Vietnam minangka pusat, target lan kekuatan pendhukung devlopment nasional; 
Indeks Pangembangan Manungsa (HDI) lan masalah ing Viet Nam dina iki; 
+ Sistem nilai nasional, sistem nilai budaya lan standar manungsa minangka dhasar kanggo pengembangan pendhidhikan lan pelatihan lan pangembangan manungsa ing Viet Nam
+ Nambah dedege saka Wong Vietnam liwat pendhidhikan ing ilmu, etika, estetika, katrampilan urip lan pendhidhikan fisik; 
+ Kebijakan sing luar biasa kanggo narik kawigaten lan ngapresiasi talenta lan ahli ing njero nasional lan internasional.

Ekonomi, Teknologi lan Lingkungan

+ Integrasi ekonomi lan renovasi (Doimoi) ing Viet Nam
+ Terobosan ekonomi strategis ing konteks pangembangan anyar; 
+ Peningkatan daya saing saka Bisnis Vietnam ing proses integrasi lan persaingan global; 
+ Restrukturisasi ekonomi lan nganyari pola pertumbuhan; 
+ Transformasi ekonomi digital lan tuwuh inklusif ing Viet Nam
+ Mupangate bathi Industry 4.0 kesempatan kanggo nambah peran ilmu, teknologi lan inovasi kanggo pembangunan sosial ekonomi; 
+ Enrich lan ngrampungake institusi ekonomi pasar sing berorientasi sosialis; 
+ Pembangunan kutha, pembangunan ekonomi daerah, lan pembangunan anyar ing padesan; 
Viet Nam lan perjanjian perdagangan bebas generasi anyar (EVFTA, CPTPP); 
+ Pangembangan ekonomi sing ana gandhengane karo perlindungan lingkungan lan tanggapan tumrap perubahan iklim ing Viet Nam
+ Nanggapi Pandemi Covid-19, sadhar "gol dobel”Nglawan pandemi lan ngembangake ekonomi ing konteks normal anyar; 
+ Ngembangake ekonomi laut berkelanjutan ing Viet Nam
+ Manajemen lan pemanfaatan sumber daya alam sing efektif, perlindungan lingkungan lan tanggapan tumrap perubahan iklim; 
+ Implementasi Vietnam ing Sustainable Development Goals (SDGs) ing sangisoré PBB 2030 Agenda Pengembangan Berkelanjutan.

Linguistik, Sastra

Linguistik

+ Aplikasi teori linguistik anyar ing saindenging jagad nalika nyinaoni Basa Vietnam lan basa etnik minoritas; 
+ Ing Basa Vietnam ing pengaruh industrialisasi, modernisasi, urbanisasi, migrasi lan integrasi internasional; 
+ Hubungan basa lan budaya, nyinaoni ciri budaya - pamikiran nasional sing ditulis nganggo basa; 
+ Ngreksa kemurnian lan pangembangan Basa Vietnam ing gandhengane karo standarisasi ing Vietnam ing konteks integrasi internasional lan 4.0 revolusi
+ Nglindhungi lan ningkatake peran lan identitas basa etnik minoritas kanggo menehi kontribusi kanggo pembangunan berkelanjutan negara ing konteks anyar; 
+ Linguistik terapan, pamulangan basa ing sekolah, mulang Vietnam minangka basa asing, lsp. ing konteks integrasi internasional.

Sastra

+ Kontribusi saka Sastra Vietnam (saka literatur rakyat nganti literatur kontemporer; literatur domestik lan literatur dening Vietnam ing luar negeri) kanggo proses pembaruan lan modernisasi nasional; 
+ Sastra minoritas etnik: proses pangembangan, panulis, tren sing misuwur; hubungan nasional - etnis; identitas budaya, interaksi budaya lan sastra, lsp. 
+ Integrasi internasional lan identitas nasional ing Sastra Vietnam (pengaruh globalisasi ing literatur; pertukaran budaya lan sastra; masalah pambangunan karakter lan jiwa mawa identitas Vietnam, lsp)
+ Pustaka terjemahan: proses pangembangan; pasar literatur terjemahan, pertukaran literatur lan promosi; laku lan kabijakan; lsp. 
+ Aplikasi teori lan metode modern dadi Sastra Vietnam riset (pengaruh modernisme lan postmodernisme)
+ Piwulang sastra ing industri 4.0 jaman.

Negara lan Undhang-undhang

+ Mbangun pamrentahan sosialis Negara Bagian Vietnam; Organisasi, olahraga, lan kontrol kekuwatan Negara; Peran lan fungsi pamrentahan Negara Bagian Vietnam; Universalitas lan kekhususan pamrentahan Negara Bagian Vietnam
+ Pamrentahan negara ing Viet Nam menyang syarat integrasi internasional lan pembangunan berkelanjutan; 
+ Hubungan warga negara lan partisipasi publik ing Urusan negara in Viet Nam
+ Manajemen sosial ing kahanan alam lan sosial sing ora biasa ing Viet Nam
+ Hukum integrasi internasional lan perlindungan kedaulatan ing konteks integrasi internasional; 
Peran Viet Nam ing ngrumusake lan ngetrapake komitmen internasional; 
+ Kodifikasi hukum lan migrasi undang-undang manca negara ing Viet Nam
+ Undhang-undhang babagan promosi tuwuh ijo lan pembangunan berkelanjutan; 
+ Kerja sama internasional kanggo nyegah tindak pidana; 
+ Hukum sipil, kulawarga lan bebrayan, prosedur sipil ing Viet Nam
+ Hukum prosedur pidana lan pidana ing Viet Nam
+ Hukum babagan investasi, bisnis lan perdagangan ing Viet Nam ing konteks integrasi internasional lan pembangunan berkelanjutan; 
+ Ukum babagan perlindungan lingkungan lan tanggapan perubahan iklim ing Viet Nam
+ Hukum babagan tenaga kerja lan jaminan sosial ing Viet Nam ing konteks integrasi internasional lan pembangunan berkelanjutan; 
+ Implikasi ukum saka Revolusi Industri Papat.

Sejarah, Sino- Nom, Arkeologi

Sajarah

Masalah sejarah Vietnam saka wiwitan nganti pra-Doimoi ing bidang politik, militer, ekonomi, diplomasi, budaya lan masarakat; 
Masalah sejarah Vietnam saka Doimoi kanggo saiki.

Sino-Nom

+ Perkembangan anyar ing Sinau Sino-Nom
+ Nggunakake ing jaban rangkah Arsip Sino-Nom, Dokumen Sino-Nom bebarengan karo humaniora digital; 
Bahan Sino-Nom lan pasinaon saka Asia Wétan teks klasik; 
Sino-Nom ing Budaya kontemporer Vietnam lan kontribusi saka Sino-Nom utama kanggo sinau saka Sejarah Vietnam lan budaya.

Arkeologi

+ Panemuan arkeologi anyar ing Viet Nam.

budaya

+ Masalah teori umum ing Budaya Vietnam ing konteks integrasi lan pangembangan: kabijakan budaya, teori, pendekatan, metodologi kanggo riset budaya ing konteks integrasi lan pembangunan internasional saiki; 
+ Budaya sosial, regional lan etnik saiki: praktik budaya kulawarga, garis keturunan, komunitas, festival, kapercayan, seni, ilmu, lsp; 
+ Restrukturisasi budaya, transformasi lan adaptasi ing Viet Nam nalika ngadhepi pangowahan sing sregep sing ditindakake dening proses integrasi lan pangembangan; 
+ Peran budaya ing integrasi lan pembangunan berkelanjutan: Kepiye budaya main minangka sumber endogen penting ing integrasi lan proses pembangunan berkelanjutan; 
+ Industri budaya lan kreatif ing Viet Nam
+ Praktek warisan budaya, pengawetan lan promosi warisan budaya ing konteks integrasi lan pembangunan ing Viet Nam dina iki, ana gandhengane karo pelestarian warisan lan pembangunan, ing antarane prasasti warisan lan tantangan kanggo nglindhungi lan ningkatake warisan, lsp.

Masalah Sosial

Struktur sosial Vietnam lan stratifikasi ing transisi sosial ekonomi: tatanan kelas sosial; mobilitas sosial; ketimpangan lan beda sosial; 
+ Migrasi lan urbanisasi: bentuk migrasi; kahanan urip lan kualitas, hubungan sosial, kontribusi ekonomi para migran; bocah ing kulawarga migran; urbanisasi lan wilayah pinggiran; 
+ Pangembangan pedesaan: pangowahan mata pencaharian, pangowahan budaya ing gaya urip padesan, owah-owahan panggunaan lahan, nggawe deso anyar; 
+ Pendhudhuk lan pembangunan berkelanjutan: Ngganti struktur populasi, tingkat kesuburan; rasio jinis nalika lair; adaptasi kanggo tuwa populasi; kabijakan pedunung ing jaman integrasi; 
+ Kulawarga lan Jenis Kelamin transisi: bebrayan lan pegatan ing masarakat modern; pangowahan hubungan kulawarga, hubungan gender; macem-macem jinis kulawarga anyar; kulawarga minoritas etnis; peran kulawarga; 
+ Keamanan sosial lan karya sosial: mlarat ing deso, kutha, etnis minoritas; subyek kesejahteraan; akses menyang layanan umum; makarya lan mata pencaharian kanggo klompok sing kurang mampu; model keamanan sosial; latihan lan praktik kerja sosial; 
+ Manajemen sosial ing proses pangembangan lan integrasi: model manajemen, mode, alat lan dimensi sosial sing gegandhengan; kapercayan sosial; 
+ Perawatan kesehatan: perawatan kesehatan reproduksi, kesehatan mental, kekerasan rumah tangga, akses menyang perawatan kesehatan lan keamanan panganan; 
+ Masalah sosial ing transformasi digital: Pengaruh sosial saka transformasi digital lan 4.0 Revolusi Industri; transformasi digital ing bidhang tenaga kerja, lapangan kerja, pendhidhikan, lan perawatan kesehatan; Masalah teoritis lan praktis masarakat digital.

DELOKEN SISAN :
◊  Konferensi Internasional kaping 6 ing Studi VIETNAMESE - Bagean 1.

Cathetan :
◊ Sumber:  Akademi Ilmu Sosial Vietnam (WAS).
◊ Teks sing kandel, miring, lan dicithak gedhe dening Ban Tu Thu - thanhdiavietnamhoc.com.

BAN TU THƯ
07 / 2021

(Sing Dikunjungi 796 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X