Henri MASPERO (1883-1945, 62 taun)

Hits: 542

       HENRI PAUL GASTON MASPERO (15/12/1883, Paris - 17/3/1945, Kamp konsentrasi Buchenwald, Jerman Nazi ) yaiku ahli sinologi Prancis lan profesor sing nyumbang macem-macem topik sing ana gandhengane Asia Wétan. MASPERO misuwur amarga sinau babagan perintis ing Daoisme. Dheweke dikunjara dening Nazi sak Perang Donya II lan seda ing Buchenwald kamp konsentrasi.

Urip lan karir

       HENRI MASPERO lair tanggal 15 Desember 1883 ing Paris, France. Bapake, Gaston Maspero, iku misuwur Ahli Egyptologi Prancis sing keturunan Italia. MASPERO uga wong Yahudi.1 Sawise sinau ing sejarah lan sastra, ing taun 1905, dheweke gabung karo bapake Mesir lan banjur nerbitake panliten kasebut Les Finances de l'Egypte sous les Lagides. Sawise bali menyang Paris ing taun 1907, dheweke sinau ing Basa Cina ing Édouard Chavannes lan ukum ing Institut nasional lan kalebu orientasi peradaban. Ing taun 1908 dheweke lunga menyang Hanoi, sinau ing École française d'Extrême-Orient.

      In 1918 dheweke sukses Édouard Chavannes minangka kursi saka Cina ing College de France. Dheweke nerbitake monumental La Chine Antik ing taun 1927. Sajrone taun-taun sabanjure, dheweke ganti Granat Marcel kanggo ketua peradaban Tionghoa ing Sorbonne, katuntun ing departemen agama Cina ing École pratique des hautes études, lan dipilih dadi anggota ing Académie des prasasti lan belles-lettres.

       Otanggal 26 Juli 1944, MASPERO lan garwane, sing isih urip ing Paris sing dikuasai Nazi, dipenjara amarga putrane melu Resistensi Prancis.2 MASPERO dikongkon menyang Kamp konsentrasi Buchenwald, ing ngendi dheweke ngalami kahanan brutal luwih saka nem wulan sadurunge seda tanggal 17 Maret 1945, umur 61 taun, mung telung minggu sadurunge kemah mbebasake Tentara AS.

Cathetan Suku

  1. Katz (2014), kaca. xv
  2. Stillts (1946), kaca. 95.

sumber

+ AUBOYER, JEANNINE (1947). "Henri Maspero (1883–1945) ”. Artibus Asiae (ing basa Prancis). 10 (1): 61-64. JSTOR 3248491.

+ DEMIÉVILLE, Paul (1947). "Henri Maspero lan l'avenir des études chinoises"[Henri Maspero lan Masa Depan Studi Tiongkok]. T'oung Pao (ing Perancis). 38 (1): 16–42. doi: 10.1163 / 156853297 × 00473. JSTOR 4527248.

+ MADU, DAVID B. (2001). Dupa ing Altar: Sinolog Perintis lan Pengembangan Filologi Cina Klasik. American Oriental Series 86. New Haven, Connecticut: American Oriental Society. ISBN 0-940490-16-1.

+ KATZ, PAUL R. (2014). Agama ing China lan Nasib Moderne. Waltham: Brandeis University Press.

+ YETTS, W. PERCEVAL (1946). "Wara-wara Pati - Henri Maspéro“. Jurnal saka Royal Asiatic Society of Great Britain lan Irlandia (1): 95. doi: 10.1017 / S0035869X00100097. JSTOR 25222077.

Cathetan :
◊ Sumber: wikipedia.com.
◊ Judhul judhul, kutipan, huruf kapital, teks miring, gambar sepia sing ditampilake dening Ban Tu Thư - thanhdiavietnamhoc.com

BAN TU THƯ
6 / 2021

(Sing Dikunjungi 1,836 kaping, 1 kunjungan dina)
en English
X