PELAJAR Awal TENAGA VIETNAMESE MINGGAL - Bagean 2

Hits: 81

… Bakal terus…

HUNG NGUYEN MANH

2.7. Studi seni beladiri dianggep minangka profesi medis amarga jelas seni seni bela dhiri yaiku para herbal sing nambani penyakit, balung sing rusak4 (Gambar 5), ngrasakake pulsa kanggo resep,…. Dheweke yaiku wong-wong sing paling akeh ngakses ing kasangsaran wong.

2.8. Ing aspek liyane, sinau seni beladiri dianggep minangka bagean filsafat amarga sinau seni beladiri nggambarake pikirane manungsa. Potret kasebut adhedhasar ing aku ching kanggo njlentrehake aturan Langit lan Bumi: Yin lan Yang, prilaku lan tembung sing diucapake sesuai karo moralitas, etika, kanthi dialek filosofis. Prilaku lan tembung sing diucapake direkam dening Truong Tai (China) ing Dong minh (teks sing dilampirake ing sisih wétan sing nggambarake prilaku manungsa, utawa Tay minh, dilampirake ing sisih kulon) sing wis sinebut dening Nguyen Dinh Chieu in Luc Van Tien "Trước đèn xem chuyện Tây minh, Gẫm cười hai chữ nhân tình éo le."

2.9. Ahli seni seni beladiri uga bisa dianggep ahli babagan somatomansi, astrologi, utawa semedi, ..., amarga hubungane karo wujud lan penampilan manungsa sing dituduhake liwat prilaku lan sadurunge nyeret ing hubungan masyarakat5 (Tokoh 6) utawa ketenangan minangka biksu kanggo6 (Tokoh 7).

2.10. Kajaba iku, ahli seni beladiri bisa dadi ahli terapi fisik amarga nduwe awake dhewe nyawang otot manungsa sajrone nindakake seni beladiri minangka pandangan anatomi manungsa.

Nanging, anatomi manungsa dikonfigurasi kanggo ngganti kewan gedhe kaya dinosaurus (mangan kabeh aset alam) dening makhluk cilik (nggunakake panganan sing kurang, cerdas, nggunakake kapinteran dheweke tinimbang otot).

Pramila, ahli seni beladiri ora mung nglatih otot kanthi tendhangan lan pukulan sing nggumunake kanggo nindakake lan ningkatake kontur "individu sing kuat" utawa mbukak sekolah seni beladiri supaya bisa urip nanging uga diwujudake dening prilaku budaya lan tembung sing dicampur. Kajaba iku, yen ndeleng mripat gambar jagad iki Steve Jobs (Apple karo cokotan) kanggo dominasi game informasi elektronik ing sangisoré kulawarga Apple, kita ngganti apel kanthi ati kanthi tangan sing sesot.

2.11. Nanging, ndeleng sinau seni beladiri Vietnam saiki, misale jek isih ana ing tahap deskripsi teknik. Salah sawijining praktik seni beladiri kanthi gerakan sing asale saka prilaku kewan sing bisa niru kayata toads, macan, monyet, eagle, phoenixes,…, utawa tumindak ora seimbang saka heros sing kepengin diombe kanggo mbela awake dhewe. Gerakan kasebut kalebu gerakan sing ora bisa dingerteni, ora nggambarake manungsa.

Kamanungsan diandharake liwat prilaku kayata tangan loro ahli seni beladiri. Driji indeks tangan siji nyurung menyang telapak tangan liyane (Tokoh 8) kanggo konsentrasi, properti sing diduweni Pangeran Siddhartha kanggo génom manungsa khusus. Tangan minangka akupresuris tangan, dudu tangan karo pukulan ahli-ahli saka karatedo, jiujitsudo, aikido,….

Tangan manungsa loro kaya tangane ibu sing ngusir bayine nalika isih ana ing jero kandungan. Nalika bayi wis lair, tangan loro nggegem irung supaya bisa ambegan lan pungkasane nyawane, stroke maneh mripate supaya pamitan marang jagad sing kejam lan penyayang, kanggo ndeleng donya kiasan jiwa sing mulya ing Kemis sore minangka salah sawijine profesor saka Universitas Harvard ngumumake bakal katon ing mangsa cedhak.

Gambar tangan loro sing dadi sijiTokoh 9) dikramani minangka terapi kanggo nggayuh ukum tabrakan langit, bumi, manungsa. Tumindak bisa nyentuh bisa ngilangi jiwa lan awak sing tatu saka tabrakan ing urip sosial rumit. Nyentuh awak mbantu akupresuris (Shiatsudo) ngatur getih lan oksigen manungsa. Nyentuh awak uga bisa dituduhake liwat rong tangan manungsa, minangka sambutan kanggo swarga lan bumi, ahli psikoterapi prentah (miturut Koh Sui Choa - Ilmu Sejarah kuno lan Kesehatan Pranic - P.51 - Institut kanggo Inner Studies Inc. Manila).

Pamrentahan tabrakan minangka aturan universal sing bisa dideleng ing meteorit sing nyemprot bumi kanggo ngasilake jeblugan lan insentif kanggo mbuwang wektu glasial, kanggo anget bumi, menehi kewan anyar, kalebu manungsa.

Pakar seni beladiri ing sejarah modern lan kontemporer mung tangane gundhul kanggo nglindhungi awake dhewe. Senjata dibuwang dening kerajaan feudal (umur pertengahan) kanggo nindakake paukuman kayata dismemberment, ngantem, utawa decapitation7 (Tokoh 10).

Sakabèhé, para ahli seni beladiri nggunakake kekuwatan jero kanggo mindhah awak supaya ora ngalahake saingan kaya prajurit abad pertengahan nanging kudu mandhiri kanggo ngindhari gangguan, kepinginan, hawa nepsu, ....

Yen sinau seni beladiri bisa dicritakake kaya sing wis kasebut, kalebu akeh cabang ilmu lan pantes ana ing sejarah evolusi manungsa kanthi bertahap nambah kapribaden manungsa.

Saiki, para ahli seni beladiri kaya Shaolin Kung Fu Master nganakake seni beladiri ora mung nganakake keterampilan "njaba" ing turnamen internasional, nanging uga selaras karo langit lan bumi lan manungsa. Ing njero ruangan terpencil lan sepi, para guru Shaolin Kung Fu kanthi rahasia nglamar Shaolin kanggo jiwa kasebut.

CATETAN:
1 ... 7: Kutip saka "Kỹ thuật của người An Nam"Teknik du peuple Annamite) dening H. Oger ing Hanoi (1908 -1909). Asisten Profesor, PhD. Nguyen Manh Hung riset, ngenalake, lan nyatakake ing Vietnam (1984), Amerika (2004), Prancis (2006).

Deleng maneh:

PELAJAR Awal TENAGA VIETNAMESE MINGGAL - Bagean 1.

BAN TU THU
11 / 2019

(Sing Dikunjungi 81 kaping, 1 kunjungan dina)

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

en English
X